Özenli ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiğinde ofis dekorasyonunuz marka algınızı ve çalışan memnuniyetinizi ciddi şekilde arttırabilir. Ancak pek çok işletme sahibi, dekorasyon sırasında yalnızca işin devamı için gerekli olan mobilyalara ve altyapılara odaklanıyor.
Ofis dekorasyon aksesuarlarını da tüm planlarınızda dikkatlice belirlemek, ofisinizin son görünümünü bir bütün haline dönüştürecek önemli kriterler arasında yer alıyor. Renk şemanıza ve vizyonunuza uygun şekilde seçeceğiniz aksesuarlar, çalışma alanınızda daha samimi ve sıcak bir görünüm yakalamanıza yardımcı olacak.
Ofis Dekorasyon Aksesuarları
Çalışma alanında yer vereceğiniz ve işin devamı için gerekli olmayan tüm ürünler, ofis dekorasyon aksesuarı olarak adlandırılabilir. Çalışma masası, sandalye, dolap ve keson gibi çalışanlarınızın işlerini yürütebilmeleri için gerekli mobilyalar ofisin ayrılmaz parçalarıdır.
Bu mobilyalar dışında kalan ve gerek masa üzerinde, gerekse ofis duvarlarında kullanılacak tüm ürünler ofis dekorasyon aksesuarları olarak düşünülebilir. Çalışma masalarının üzerinde yer verilecek olan masa lambası, kalemlik ve benzeri dekoratif ürünlerin genel ofis tasarımınızla uyumlu olması oldukça önemlidir.
Ofis içerisinde bütünlüğü yakalayabilmek adına, çalışanlarınızın masalarında yer vermek isteyebileceği bu ürünleri hazır bulundurmanız gerekir. Kullandığınız renk temasına ve stile uygun aksesuarlar, ofisinizin görünümünü ve yaratmak istediğiniz imajı güçlendirir.
Duvarlarınızda kullanacağınız resimler ve tablolar da, ofisinizin genel stiline uygun şekilde seçilmelidir. Modern çizgilerde tasarlanan bir ofis içerisinde yer verilecek oymalı çerçeveler ve klasik eserler, görünüm açısından ortama uyum sağlayamaz.
Özellikle modern çizgiler kullanırken duvarlarınızda metalik ürünler kullanmayı seçebilirsiniz. Bu sayede hem görüntü olarak ilgi çekici, hem de genel görünüm ile uyumlu bir seçim yapmış olacaksınız.
Ofis Dekorasyon Aksesuar Seçimi
Ofis dekorasyon aksesuar seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çalışma ve dinlenme alanlarını birbirinden ayırarak uygun ürünlere yönelmektir. Özellikle karşılaşama alanları ve resepsiyon ile toplantı odalarında kullanacağınız aksesuarlar, ofisinizi ziyaret edecek kişilerin de görebilecekleri alanlarda bulunur.
Bir alanı canlı ve samimi hissettirebilmek için uygulayabileceğiniz en iyi yöntem, aksesuar kullanımına yönelmek. Ancak doğru seçimler yapılmadığında ofis alanınız, birbirinden bağımsız parçaların derlendiği bir hale dönüşebilir. Aksesuar seçimi yaparken ofisinizi belirli bölümlere ayırmak ve her bölüm için ayrı ayrı seçimler yapmak gereklidir.
Ofis bölümlerinizi çalışma, dinlenme, karşılama ve toplantı alanları olarak belirleyebilirsiniz. Bu sayede seçeceğiniz aksesuarların hangi amaca ve imaja hizmet etmesini istediğinizi de kolaylıkla hatırlayabilirsiniz.
Çalışma alanlarında kullanılacak olan aksesuarların, dikkat dağıtacak derecede canlı renklerde olmaması ve genel çalışma düzeni içerisinde işlevsel olarak kullanılabilmesi önemlidir. Yalnızca dekorasyon amacıyla seçeceğiniz ürünleri duvarlarınızda ya da varsa kitaplığınızda kullanabilirsiniz; ancak dolap ve masa üstü parçaların çalışanlarınızın işine yaraması, verimliliği arttırmak açısından gereklidir. Örneğin çalışma masalarının üzerinde yer vereceğiniz masa lambalarının, yeterli miktarda ışık sağlaması ve pratik olması gerekir.
Dinlenme alanlarınız için aksesuar seçimi yaparken, çalışanlarınızın daha dinç hissetmelerini sağlamak amacıyla parlak ve canlı renklere yönelebilirsiniz. Kırmızı, turuncu, yeşil ve sarı tonlarında seçeceğiniz aksesuarlar sayesinde dinlenme alanınızı renkli ve eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Dinlenme alanlarında kullandığınız mobilyaları da dikkate alarak yapacağınız ofis dekorasyon aksesuarı seçimlerinizde, ofisin ciddi havasından biraz kurtulmanız doğru seçim olacaktır.
Toplantı alanlarında kullanılacak olan aksesuarların ise özenle seçilmesi ve marka imajınızı destekler nitelikte olması oldukça önemlidir. Bir teknoloji firmasına ait ofis içerisinde oldukça klasik bir aksesuar kullanılması, markanın imajını zedeleyebilir.
Ofisiniz genelinde oluşturmaya çalıştığınız imajı aksesuarlarınızla desteklemeye çalışmalısınız. Yenilikçi ve modern bir marka imajı oluşturmaya çalışan bir firmanın ofisinde bu amaca uygun metalik ve futuristik aksesuarlar kullanılması uygun olacaktır.
Duvarlarınızda sanat eserlerinin kopyaları yerine baskı posterlere yer verebilirsiniz. Popüler kültürde yer etmiş ve her biri birer klasik haline gelmiş filmlerin posterlerini, dünyanın dört bir yanından metropol şehirlerin en ünlü bölgelerini ya da illüstrasyon şeklinde hazırlanan hayvan tasarımlarını kullanabilirsiniz.
Karşılama alanında yer verilecek ofis aksesuarları da, toplantı alanlarında olduğu gibi özenle ve dikkatle seçilmelidir. Ofisinizi ziyaret eden müşterilerinizin markanızla ilk etkileşim kurdukları karşılama bölümleri, marka imajınızı ciddi şekilde etkileyebilir.
Renk temanıza uygun olacak şekilde belirlediğiniz materyal ve tonları da kullanarak ofis dekorasyon aksesuarı seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Doğru Ofis Dekorasyon Aksesuar Örnekleri
Doğru şekilde hazırlanan ofis tasarımları, hem çalışanlarınız hem de işletmeniz için pek çok konuyu değiştirebilir. Yapılan araştırmalar, doğru bir ofis tasarımının çalışan memnuniyeti ve verimliliği üzerinde büyük etkisi olduğunu göstermekte. Ofisinizi tasarlarken fikir verecek örnekleri görmek için tıklayınız. (https://blog.gursanmobilya.com/ofis-tasarimlari/)
Ofis dekorasyonunuzda kullanacağınız aksesuarları belirlerken, seçimlerinizin genel görünümle uyum sağlaması gerektiğinden daha önce bahsetmiştik. Gelin doğru şekilde uygulanmış birkaç ofis dekorasyon aksesuar örneğini birlikte inceleyelim.
Oldukça ferah şekilde hazırlanmış olan ofiste ana renkler olarak gri ve beyaz, yardımcı renk olarak ise bej tonları kullanışmış. Aksesuar seçimlerinde, ofisin bütününe uyacak metalik parçalar ve hasırlar tercih edilmiş. Zeminde kullanılan halı, ofisin ana renkleri olan gri ve beyaz desenli seçilmiş ve toprak tonları ile bütünleştirilmiş.
Beyaz rengin hakim olduğu çalışma alanında depolama ve saklama ayracı olarak hasır ürünler kullanılmış. Ayna ile daha geniş gösterilen alanda, otantik objeler ve doğal parçalara da yer verilmiş.
Ofisinizde hasır kullanmak, doğal bir görünüm yakalamanıza yardımcı olur. Hasır ürünler ile toprak tonlarındaki aksesuarları ve pastel renkleri bir arada kullanabilirsiniz.
Siyah ve beyaz renkler tercih edilerek tasarlanmış olan bu ofis alanında oldukça modern bir görünüm oluşturulmuş. Seçilen aksesuarlarda genel görünüme uygun şekilde popüler kültür ile ilgili olacak şekilde uygulanmış. Duvarda yer alan ve parlak yüzeyi sayesinde alanı daha geniş göstermenize de yardımcı olabilecek parça, ofisin dikkat merkezi olarak yerleştirilmiş. Aynı zamanda ışıklandırma için de uygun ürünler kullanılmış.
Klasik görünüme sahip ofis alanı, resmiyet gerektiren iş alanlarında tercih edilebilir. Gri, bej ve pembenin bir arada kullanıldığı bu örnekte kitaplık içerisinde yer verilen tüm aksesuarlar yakın tonlarda kullanılmış. Ayrıca renk kategorisine göre yerleştirme uygulanan ofis alanı, ciddi ancak keyifli bir ortam yaratıyor.
Yine klasik bir tasarım uygulamasının yapıldığı ofis içerisinde ahşap ve toprak tonları bir arada kullanılmış. 1940’lı yılların havasının yakalandığı alanda kullanılan aksesuarlar da, döneme uygun şekilde mat ve pastel tonlarda tercih edilmiş.
Toplantı odası olarak hazırlanan bölüm, kitaplık sayesinde diğer alanlardan ayrılmış. Siyah ve beyaz renkler kullanılarak oluşturulan alanda yalnızca bu renkteki aksesuarlar tercih edilmiş. Aydınlatma için kullanılan metal gövdeli abajur, odanın odak noktasını oluşturuyor.
Başarılı şekilde ofis dekorasyon aksesuar kullanımının yapıldığı bu örnekte, ferah ve rahat bir alan yaratılmak istenmiş. Aydınlatma için tavandan sarkıtılan ampullerin çıplak bırakılması ve kolon etrafından atılmış gibi yerleştirilmesi, ofis için aşırı çaba gösterilmediği izlenimi yaratıyor. Ancak duvarda kullanılan ve iki parçadan oluşan desenler, ofisin genel görünümüyle birebir uyum sağlıyor. Çerçeve için seçilen mat pembe renk, ofiste hakim olan siyah ve beyaza ayrı bir hava katmaya da yardımcı oluyor.